Contacte

Documentació d’àmbit municipal 

Mataró 2050

Màster en Estudis Territorials i de la Població (Departament de Geografia. UAB). Curs 2017/2018

El presente trabajo es el resultado de un estudio realizado como proyecto del Máster en Estudios Territoriales y de Población en la Universidad Autónoma de Barcelona, por la generación 2017-2018.

El primer apartado corresponde a un análisis de la ciudad de Mataró que aborda diversos aspectos que se consideran relevantes para comprender la configuración de la ciudad actual, así como el reconocimiento de las principales problemáticas que afectan a la ciudad. Dichos aspectos corresponden a los ámbitos: físico y ambiental; sociodemográfico; económico; evaluación y estructura de la ciudad; la movilidad; y el marco institucional. En un segundo capítulo se abordarán las dinámicas y proyecciones de futuro que podrían afectar el desarrollo de la ciudad mediante el apartado de los Escenarios. En tercer lugar, a partir de los escenarios se establecerán una serie de criterios que se acabaran de desarrollar a través de un análisis DAFO. Y como cuarto y  ultimo apartado, y gracias a todo el trabajo previo realizado se presentarán una serie de proyectos y propuestas para la ciudad de Mataró presentado en forma de fichas descriptivas dónde se delimitaran las actuaciones a desarrollar.

Descarrega

Diagnosi de la zona comercial del port de Mataró i alternatives per al seu desenvolupament

Angerri Consultors (2018)

El Consorci del Port de Mataró ha sol·licitat a Angerri Consultors una proposta per al desenvolupament de la zona comercial inclosa en el port, en el marc del Pla Estratègic. El repte que avui té el Consorci Port Mataró, l’organisme públic que s’encarrega de la gestió del domini públic portuari, es definir quin model comercial vol.

Les instal·lacions del Port de Mataró varen ser inaugurades el 7 de juliol de 1991, i Port de Mataró SA va construir i comercialitzar els locals (101 unitats), amb una superfície construïda d’uns 6.800 m2. Els contractes d’usdefruit es varen signar entre la societat Port de Mataró SA i les persones físiques i les empreses interessades, a l’empara de la concessió que va atorgar el Govern de la Generalitat de Catalunya, en la seva sessió de 10 de març de 1988, per un període màxim de 30 anys. Les condicions dels contractes d’usdefruit es varen mantenir. Va significar, doncs, una baixa intervenció sobre els locals. Els titulars tenien la facultat de transmissió dels locals comercials, per arrendament o per venda, sempre que es comuniqués la transmissió al titular de la concessió del port, es complissin pels cessionaris les disposicions d’obligat compliment, i s’estesi al corrent del pagament de les despeses de manteniment.

Descarrega

Pla Estratègic i Director del Consorci Port de Mataró

Departament de política territorial i obres públiques. Generalitat de Catalunya (2008)

Els objectius del pla estratègic i director del port en relació als objectius de la ciutat de Mataró són la sostenibilitat: consolidar l’anella verda de la ciutat formada per les dues rieres (Argentona a ponent, Sant Simó a llevant), la Serralada de Marina al nord i el litoral al sud, amb les platges, el port , el front marítim i l’alguer; valoritzar el Front de Mar com a gran actiu social, urbanístic, de lleure i d’activitats de la ciutat; assegurar la integració port i ciutat i assimilar el port com un element més de la trama urbana; i potenciar la promoció econòmica i turística de la ciutat, la diversificació del teixit productiu i els nous sectors vinculats al mar i la generació d’ocupació, fent un port d’activitats, motor econòmic i turístic.

Descarrega

Maresme Marítim: anàlisi d’integració del Port de Mataró amb l’entorn urbà de la ciutat

Institut Municipal de Promoció Econòmica, Ajuntament de Mataró (2010)

L’estudi s’emmarca dins del projecte Maresme Marítim l’objectiu del qual és impulsar i desenvolupar el sector marítim-nàutic com a conjunt d’activitats emergents de gran valor amb la triple finalitat de crear i consolidar l’ocupació, millorar la qualificació professional i diversificar l’economia.

Descarrega

Pla Estratègic per la identitat marítima municipal de Mataró

Carles Fillat (2013)

L’informe identifica les accions i actuacions per fer de Mataró una ciutat Marítima i convertir el mar en un signe d’identitat, aprofitant les oportunitats d’innovació, formació, creació d’ocupació, sostenibilitat, turisme i imatge externa que li ofereix el front litoral.

Descarrega

Revisió del Pla d’Actuació per la promoció de ciutat

ROS Development & Planning, S.L (2014)

La revisió del Pla d’Actuació per la promoció de ciutat estableix els eixos que han de definir el posicionament de la ciutat, identificant els actius actuals generats i aquells que es volen desenvolupar en el futur.

Descarrega

Pla de projecció exterior de la ciutat de Mataró

Ajuntament de Mataró, TecnoCampus (2015)

El pla tracta de reforçar la internacionalització del municipi i la seva ciutadania com a via per al desenvolupament del territori a partir de la definició d’uns eixos que sustentin el futur posicionament de la ciutat en una estratègia compartida i coordinada entre els diferents agents del territori, permetent la creació de noves sinèrgies amb uns objectius comuns i d’impacte en l’economia local.

Descarrega

Pla d’Actuació per a la Promoció de la Ciutat

Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Ajuntament de Mataró (2004)

Aquest document recull tres grans eixos de treball per afavorir la indústria turística a Mataró amb un turisme de qualitat, econòmicament sostenible, respectuós amb el medi ambient, i posant en valor el patrimoni natural, cultural i arquitectònic de la ciutat. Es treballa en la projecció de la identitat i de la imatge de ciutat en termes generals; en la sensibilització de la ciutat; i la diversificació dels sectors econòmics locals.

Descarrega

 

Estudi quantitatiu dels hàbits dels usuaris de les platges de Mataró

MDK – Investigación de mercados (2017)

El Objectiu principal de l’estudi per Promoció Econòmica de Mataró està orientat a una anàlisi quantitatiu amb relació als Hàbits usuaris de les Platges de Mataró, diferenciant entre la població resident a Mataró i no residents. Enfocat principalment a: La recollida d’opinió, el comportament i les percepcions dels usuaris a partir dels 15 anys (residents i no residents) principalment de les platges de Mataró en relació als hàbits d’ús, freqüència de visita, motius de visita, etc.

Descarrega

Pla Estratègic del Port de Mataró 2016-2030

GPO, MCRIT (2017)

El Pla Estratègic del Port de Mataró 2016-2030 recull estratègies per revitalitzar el port des de la vessant nàutica i comercial per mantenir un alt nivell d’ocupació i activitat, reforçant també la seva vinculació amb el municipi i el seu entorn; i per esdevenir un port multiserveis de referència a la costa de Barcelona, amb una oferta de qualitat de serveis, de forma que pugui contribuir al desenvolupament econòmic i al benestar a la ciutadania de Mataró i del seu entorn reconeixent i posant en valors les platges i els fons marins de l’entorn.

Descarrega

Pla Estratègic Mataró 2022

Ajuntament de Mataró (2016)

El procés de reflexió estratègica Mataró 2022 identifica els reptes que afronta la ciutat. Des 2016 es duen a terme diferents dinàmiques grupals a nivell polític, tècnic i ciutadà que ajuden a definir quins són els grans reptes de la ciutat: la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat, la igualtat d’oportunitats per afavorir a la cohesió social i territorial, la imatge, promoció i reconeixement de la ciutat, etc. Alhora, l’estratègia del municipi ha de quedar emmarcada en el context territorial immediat. En aquest cas, al Maresme, a la regió metropolitana de Barcelona, a Catalunya, a Espanya i a Europa, i de manera especial, en el context europeu, en el marc de l’estratègia Europa 2020.

Descarrega