Contacte

El Port de Barcelona i Barcelona Activa impulsen l’ocupabilitat en el sector marítim

Aldia.cat (20/06/2018)

El Port de Barcelona i Barcelona activa han presentat dos estudis sobre els perfils professionals demandats per les empreses del sector marítim i portuari, ja que un 43% d’aquestes afirma tenir dificultats per cobrir les vacants amb els perfils adequats. Quedà palès així els desajustaments entre les necessitats de la Comunitat Portuària i els candidats.

En concret, l’informe del Port de Barcelona analitza les necessitats laborals vinculades a l’àmbit de l’FP, mentre que el de Barcelona Activa es fixa en perfils estrictament marítims, com els relacionats amb el manteniment i la reparació d’embarcacions. L’estudi del Port de Barcelona, per la seva banda, conclou que les empreses de la Comunitat Portuària demanen especialistes polivalents, preparats per als canvis tecnològics i amb nivell d’anglès.

Entre les empreses de logística i comerç els perfils que costa més de trobar són els operadors de trànsit i logístics i els especialistes mecànics, mentre que en les terminals d’estibadores les vacants més difícils de cobrir són les de tècnics de manteniment. En la nàutica esportiva i industrial, els mecànics i instal·ladors d’embarcacions i els informàtics especialistes en telecomunicacions són alguns dels perfils més necessaris, i en el transport terrestre ho són els conductors, camioners i encarregats del manteniment dels vehicles industrials.

Llegeix notícia

 

Descarrega informe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *