Contacte

El Port de Rotterdam com a viver d’empreses innovadores

El port de Rotterdam ha llançat quatre “programes star-ups” que tenen un fort enfocament en activitats portuàries:

  • PortXL: es tracta d’un programa internacional d’innovació oberta de 100 dies, durant el qual 10 start-ups, d’àmbit marítim, seleccionades prèviament reben cursos formatius intensius per part d’un grup de mentors que els donarà suport en el llançament efectiu de la seva empresa. Els participants tenen accés a més a més a 200 inversors, socis corporatius i patrocinadors.
  • SmartPort 2.0: és una iniciativa de Deltalinqs, l’Autoritat Portuària, el Municipi de Rotterdam, la Universitat de Tecnologia de Delft i la Universitat Erasmus de Rotterdam, en què els socis treballen conjuntament en el desenvolupament de coneixements relacionats amb el port de Rotterdam. En els pròxims cinc anys el programa es centrarà en assumptes com la transició a una economia circular i la connectivitat logística a partir de Big Data.
  • Laboratori d’innovació: Port Innovation Lab es constitueix d’una associació entre la incubadora YES! Delft i l’Autoritat de Port de Rotterdam per fer del port de Rotterdam d’un hinterland eficient per les empreses tecnològiques de la zona portuària. S’ofereix un espai per a empreses privades, iniciatives educatives i d’investigació. Junts, aquestes institucions treballen en el desenvolupament d’una nova indústria productiva per al port i la ciutat. Alhora l’ampli ventall d’esdeveniments comercials i culturals la converteix en un lloc molt dinàmic i enèrgic.
  • Rotterdam Innovation District: RDM Rotterdam acull una sèrie d’institucions educatives i instituts tecnològics, com ara Albeda College i la Universitat de Ciències Aplicades de Rotterdam, i treballa conjuntament amb Delft University of Technology i YES! Delft. En col·laboració amb el sector privat i els estudiants, aquestes institucions treballen per desenvolupar solucions sostenibles per a la construcció, la mobilitat i l’energia.
Més Informació

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *