Contacte

Tall Ships Races – Organització d’esdeveniments per generar ingressos i revertir-los en projectes pel desenvolupament de la façana marítima

Les Tall Ships Races es troben entre els esdeveniments esportius que reben major quantitat de públic al món. Aquestes regates són organitzades cada estiu en les aigües europees per Sail Training Internacional, i congreguen entre 60 i 100 vaixells d’una vintena de països. Aquest tipus d’esdeveniments són un reclam per a la població local i per a centenes de milers d’espectadors, que ocupen durant uns dies els molls de les ciutats portuàries. Segons les experiències de les autoritats municipals i portuàries, una etapa de Tall Ships Races genera noves possibilitats de regeneració per a les façanes portuàries de les ciutats.
En efecte, la gran afluència de visitants, turistes, espectadors i professionals genera un impacte econòmic significatiu i ingressos per a les empreses instal·lades al territori.

Es tracta moltes vegades d’un accelerador per a la renovació dels molls que han de rebre l’esdeveniment: Riga en 2003, el Wellington Dock a Liverpool en 2008, etc. En Greenock (que va acollir l’etapa en 1999 i 2011) es va realitzar la reconversió en centre cultural d’un antic magatzem. En 2007, a Szczecin, l’oportunitat de ser seu de les regates va significar l’adopció d’una estratègia integral a llarg termini per a la remodelació de la ciutat, els espais industrials abandonats i per reforçar el seu atractiu turístic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *