Contacte

Gènova adapta els programes de formació als oficis específics del sector nàutic i el port

La ciutat portuària de Gènova ha identificat l’economia del mar com un sector estratègic. Aquest fet s’ha traduït en la creació de dos instituts tècnics superiors: un d’ells, l’Acadèmia Italiana de Marina Mercant (Gènova) que ofereix formació en els àmbits de la “mobilitat sostenible per al transport marítim i la pesca”; i l’altre, l’Institut “Nautico Sant Giorgio”, anomenat actualment “Istituto Tecnico Statale dei Trasporti i Logistica”, que ofereix a 1.440 estudiants educació relativa a tecnologies innovadores en el sector de la construcció naval i la navegació esportiva, a més de mecànica naval.

El Departament d’Economia de la universitat de Gènova ofereix també un Màster en “Economia i Gestió Marítima i Portuària”. Aquestes formacions professionals representen un dels pilars del desenvolupament a nivell local.

D’altra banda, la Província de Gènova, la Regió i les autoritats del port treballen en estreta col·laboració amb els docents per definir els continguts destinats als alumnes dels instituts. Aquesta iniciativa permet descobrir als estudiants el món marítim i portuari, podent interessar-se posteriorment en aquestes formacions professionals. El port de Gènova posa en pràctica una estratègia de comunicació molt proactiva orientada als joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *