Contacte

Transformar la navegació esportiva en un desafiament econòmic i turístic per la ciutat i el port de Lorient a França

La ciutat de Lorient ha experimentat una forta mutació de la seva activitat náutica després que, en 1995, la Marina francesa abandonés molts espais i la base de submarins localitzada al municipi. La reconversió d’aquest sector de 24 hectàrees, situat en el cor de la ciutat portuària, va ser objecte d’un nou desenvolupament econòmic basat en el foment dels esports nàutics, del turisme i del patrimoni nàutic.

L’estratègia implementada es va articular entorn a tres eixos principals: les regates en altamar, el suport a les empreses nàutiques i l’avituallament de vaixells. Això, es va traduir en la construcció d’un espai per les empreses dedicades a les activitats relacionades amb el mar, un espai per a regates en altamar amb infraestructures específiques i un pol turístic amb la “Cité de la Voile Eric Tabarly”, a més d’un museu dedicat als submarins.
Aquesta estratègia de desenvolupament de clúster nàutic ha permès que Lorient es converteixi en un centre europeu de regates en altamar, possibilitant la creació d’una indústria que representa 1.300 llocs de treball i 80 empreses. D’altra banda, la reconversió d’aquest sector ha contribuït també a la transformació en un nou barri integrat a la ciutat de l’antic recinte militar, del que els habitants de Lorient s’han tornat a apropiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *