Contacte

Organització d’itineraris centre-mar a la ciutat de Màlaga

El pla especial del port de Màlaga aprovat el 1998 va suposar la reconciliació ciutat/port.  El seu principal objectiu va ser la creació d’un “port urbà” entre el centre de la ciutat i el port, on prevalien les funcions lúdiques, recreatives i culturals. Així, doncs, la cultura es va transformar en eix de l’estratègia per reprendre els vincles entre el casc històric i els antics espais portuaris de la façana marítima.

Les instal·lacions culturals estan presents en el moll N° 1 i el moll N° 2, revaloritzant el patrimoni i la creació de noves instal·lacions a la ciutat (el Museu Picasso, el Museu de la Ciutat, el Centre d’Art Modern, etc.). Un dels punts forts del “Palmerar de les Sorpreses”, en el moll N° 2, no solament és la creació d’un espai públic de qualitat, sinó també la recreació d’un itinerari que uneix el centre de la ciutat amb el mar a través del port.

En termes més globals, el conjunt del projecte reformula els recorreguts entre el centre de la ciutat i el port: en 2008, es va rehabilitar un parc situat entre la ciutat i el moll N° 2, creant nous accessos entre aquest parc i el moll, a més de reformular també les connexions entre els molls 1 i 2, etc. Aquest fet ha suposat la permeabilitat, la continuïtat, l’accessibilitat i l’estructuració d’eixos per crear nous vincles entre el centre de la ciutat i port.

Més Informació

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *