Contacte

Regeneració del front marítim de Santander

La regeneració del front marítim de Santander s’ha convertit en un referent de qualitat, innovació i sostenibilitat. La Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016 va posar com exemple la integració port-ciutat de Santander. En un mateix espai, el front marítim, ha estat capaç de combinar l’activitat marítima i les activitats l’oci per la ciutadania.

El pla de regeneració va ser desenvolupat per Arup en col·laboració amb l’Autoritat Portuària i l’Ajuntament de Santander. Per fer-ho possible es va elaborar una estratègia integral de planificació, gestió i implementació de les 60 hectàrees que conformen la façana marítima portuària de la badia sud de Santander. Entre les iniciatives desenvolupades per la regeneració del front marítim ha estat la construcció del Centre Botín, un espai cultural, i la primera obra de Renzo Piano a España; i la nova terminal de ferris i creuers. Amb motiu de la celebració del Mundial ISAF de Vela a la ciutat en 2014, es va construir, també, el Centre Especialitzat d’Alt Rendiment de Vela (CEAR).

El resultat ha significat una oportunitat per transformar la badia de la ciutat en un referent, per generar activitat econòmica i millorar el teixit empresarial i comercial de la zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *