Contacte

El passeig marítim de Badalona

El Passeig Marítim de Badalona, en el tram comprès entre el Carrer del Mar i la Nova Marina, completa la transformació urbanística de la zona industrial que configurava el litoral sud de la façana marítima de la ciutat.
S’ha transformat un àmbit que comprèn 1200m que separen l’extrem sud de la Rambla de Mar -centre històric de Badalona-, i el Moll de protecció del Port de la nova Marina. Aquesta actuació ha suposat l’eixamplament dels espais públics davant de l’estació, creant un gran espai de transició entre l’eix per als vianants de la Rambla i el nou Passeig marítim. En l’extrem sud del passeig, aquest es transforma en una gran plaça d’accés al primer i segon nivell de les futures instal·lacions portuàries.

El projecte ha retornat la unitat del paisatge, ciutat-platja, mitjançant un passeig. S’ha resolt la complexitat donada per les característiques del terreny que impedia la consolidació del passeig dins de la zona de delimitació marítim-terrestre (ZMT), mitjançant el desenvolupament de dos passejos en paral·lel sobre un eix longitudinal continu, un de formigó “in situ” i un de fusta. El pas baix del tren en l’avinguda de Martí i Pujol, s’ha obert per crear una perspectiva frontal a l’accés a la platja, resolent-se amb una suau rampa-escala que desemboca sobre el passeig. El disseny de l’accés a l’estructura preexistent del Pont del Petroli ha estat abordat amb l’objectiu, també, d’integració del passeig al paisatge urbà. L’extrem sud de tot el recorregut, a la sortida del interceptor de María Auxiliadora i els murs de protecció de la Marina, que suposaven un abrupte tall en la perspectiva de l’arenal, s’ha resolt amb una plaça inclinada amb una gran superfície de graderies que dóna continuïtat i es converteix en un punt elevat des d’on es pot observar el conjunt del front marítim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *